A+ A A-

Articles

El Gremi aconsegueix 18.138 signatures per modificar l’Ordenança de terrasses

 

CATALÁ

El Gremi de Restauració, gràcies a la implicació dels bars i restaurants que en formeu part, va presentar el passat divendres 10 de novembre 18.138 signatures de veïns i veïnes de Barcelona que donen suport a la modificació de l’Ordenança de terrasses proposada pel Gremi. A diferència d’altres processos de recollida de signatures, que pretenien posar de manifest de manera simbòlica la queixa dels restauradors pel que fa a la supressió de terrasses, les signatures presentades ara pel Gremi tenen caràcter vinculant i impliquen endegar un veritable procés de revisió de l’Ordenança. La normativa que regula aquest tipus d’iniciatives exigeix un nombre mínim de signatures; doncs bé, el Gremi ha presentat 4.116 signatures més de les 14.022 que exigeix el consistori. L’ampli suport ciutadà ha permès, a més, que la seva recollida, dintre de la campanya Salvem les terrasses, finalitzi en 49 dies, menys de la meitat del període màxim de 120 dies que fixa la normativa.

Des de la seva entrada en vigor, l’aplicació de l’Ordenança ha implicat la pèrdua de taules i cadires a fins a 3 de cada 4 terrasses (10.478 cadires només durant 2015, segons xifres del consistori) sense que, en la majoria dels casos, això hagi suposat un benefici per a l’interès general.

Un cop validades les signatures presentades, la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del mes de desembre debatrà la seva admissió a tràmit, la qual es troba garantida en comptar amb el suport dels regidors/es dels grups Demòcrata, C’s, Esquerra i PP. A partir d’aquí, la iniciativa seguirà el procés ordinari de les proposicions normatives; el Gremi calcula que l’aprovació definitiva es produirà al plenari del mes d’abril.

 

CASTELLANO

El Gremio de Restauración, gracias a la implicación de los bares y restaurantes que formáis parte de él, presentó el pasado viernes 10 de noviembre 18.138 firmas de vecinos y vecinas de Barcelona que dan su apoyo a la modificación de la Ordenanza de terrazas propuesta por el Gremio. A diferencia de otros procesos de recogida de firmas, que pretendían poner de manifiesto de manera simbólica la queja de los restauradores con relación a la supresión de terrazas, las firmas presentadas ahora por el Gremio tienen carácter vinculante e implican iniciar un verdadero proceso de revisión de la Ordenanza. La normativa que regula este tipo de iniciativas exige un número mínimo de firmas; pues bien, el Gremio ha presentado 4.116 firmas más de las 14.022 que exige el consistorio. El amplio apoyo ciudadano ha permitido, además, que su recogida, dentro de la campaña Salvem les terrasses, se realice en 49 días, menos de la mitad del periodo máximo de 120 días que fija la norma.

Desde su entrada en vigor, la aplicación de la Ordenanza ha implicado la pérdida de mesas y sillas en hasta 3 de cada 4 terrazas (10.478 sillas solo durante 2015, según cifras del consistorio) sin que, en la mayoría de los casos, ello haya supuesto un beneficio para el interés general.

Una vez validadas las firmas presentadas, la comisión de Ecología, Urbanismo y Movilidad del mes de diciembre debatirá su admisión a trámite, la cual se encuentra garantizada al contar con el apoyo de los concejales de los grupos Demòcrata, C’s, Esquerra y PP. A partir de aquí, la iniciativa seguirá el proceso ordinario de las proposiciones normativas; el Gremio calcula que la aprobación definitiva se producirá en el pleno del mes de abril.  

http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.makro_256gk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_dammgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_sanmiguelgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_solandecabrasgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banner_guaifigk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.cr.logo_crgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banner_familyfansgk-is-1.jpglink
«
»

Twitter