Gremi de Restauració de Barcelona

A+ A A-

El projecte Family Fans

Coneix el projecte Family Fans

 

54 restaurants Family Fans, idonis per a famílies amb nens, oferiran durant 2 mesos un descompte a partir del 15% tots els caps de setmana

 

La iniciativa Family Fans aglutina restaurants de la ciutat preocupats per atendre adequadament i donar un servei de qualitat a les famílies amb infants

 

 

Bolquers, trones o elevadors, plats senzills i atractius pels nens, espais per donar el pit, etc. Les famílies amb nens, tal com succeeix amb altres segments de població, presenten un conjunt de necessitats específiques. El fet de moure’s amb infants, especialment si són molt petits, condiciona l’elecció d’un restaurant o un altre. Gràcies a Family Fans, una iniciativa del Gremi de Restauració que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Coca-Cola, cada cop més restaurants de Barcelona són conscients d’allò que demanen les famílies quan visiten un establiment de restauració i, després d’haver introduït canvis a la seva oferta, es troben perfectament preparats perquè les famílies amb infants gaudeixin d’una experiència inoblidable on no només es té en compte el menjar.

Aquest és, precisament, l’objectiu que persegueixen els impulsors de Family Fans: contribuir que les famílies coneguin i gaudeixin de l’oferta de restauració de la ciutat sense que els nens siguin un impediment.

Per això, durant 2 mesos, els 54 locals Family Fans oferiran a les famílies un descompte tots els divendres, dissabtes i diumenges a migdia (és habitual que les famílies aprofitin els dies de descans per sortir a dinar). El descompte ofert és del 15% sobre el preu de carta, tot i que en alguns casos es proposen menús a preu rebaixat i reduccions fins al 40%, tota una invitació perquè les famílies surtin a conèixer nous restaurants de la ciutat.

Els detalls d’aquesta promoció, que comença el 20 de març i que s’estendrà fins el 17 de maig, es troben recollits a un mapa de la ciutat que les famílies trobaran, entre d’altres espais, a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) i a la xarxa de biblioteques de la ciutat. Per gaudir dels descomptes només hauran de mostrar aquest mapa als cambrers. Mentre duri la promoció el Gremi realitzarà diferents accions de dinamització i distribuirà 30.000 mapes promocionals. La guia també es repartirà als diferents hotels de la ciutat ja que, en incorporar l’anglès, permet que les famílies amb nens que visiten la ciutat també gaudeixin d’aquesta oferta.

Els 54 locals formen part també d’una guia de restaurants Family Fans, amb informació específica de cadascun d’ells. La seva validesa durant tot 2015 fa d’aquest material una eina molt útil per a les famílies a l’hora d’escollir restaurant, que poden tenir-la a casa i consultar-la puntualment. El distintiu Family Fans, a l’entrada dels locals, també ajudarà les famílies a identificar els locals agremiats que s’han preparat per atendre correctament el públic familiar.

La família al complet, asseguda al voltant de la taula d’un restaurant Family Fans, pot ser l’inici o la fi d’un apassionant dia en família, que es pot combinar amb altres activitats culturals i de lleure. Així doncs, fins el 17 de maig, Family Fans inclou descomptes especials a tots els cinemes del Grup Balaña, al teatre infantil SAT! (Sant Andreu Teatre) i al Poble Espanyol.

 

Com són els restaurants Family Fans

La diversitat, un dels trets característics de la restauració barcelonina, ho és també dels locals Family Fans. Alguns dels locals, recollits a la guia de restaurants, presenten una llarga trajectòria d’atenció a les famílies, mentre que altres s’hi han sumat a la iniciativa del Gremi de Restauració per millorar el seu posicionament entre aquest segment de la població. Alguns constitueixen un territori quasi exclusiu de les famílies; altres, en canvi, compatibilitzen públics diversos: menús competitius de dilluns a divendres, públic familiar el cap de setmana, parelles i grups d’amics a les nits, etc.

Uns dels atractius més importants dels restaurants Family Fans és el seu menú infantil. Sobre el menú infantil, però, hi ha moltes opinions, gairebé tantes com famílies a la nostra ciutat. Alguns pares esperen un menú infantil equilibrat des del punt de vista nutricional amb plats elaborats; altres, en canvi, es mantenen fidels a la clàssica hamburguesa amb patates fregides. El consens entre els restauradors és més ampli i s’estén, en primer lloc, a la importància de ser flexibles i d’adaptar-se, sempre que sigui possible, a les peticions concretes dels nens, com canviar la salsa o l’acompanyament d’un plat; l’opinió dels restaurants és també coincident en assenyalar “la importància que els pares ensenyin els seus fills a menjar bé”, explica Manuel Morillo, del restaurant Asador de Aranda. La restauració, precisament a través del menú infantil, pot ajudar els pares en aquesta missió educativa.

L’entreniment també és una peça clau dels locals Family Fans. Alguns tenen un espai lúdic per a nens al seu interior; la majoria, en canvi, ofereixen jocs de taula perquè els nens es distreguin mentre els pares acaben de dinar. Fins el 17 de maig, en què finalitza la campanya de descomptes, els 54 locals participants repartiran 50.000 estalvis de paper amb jocs adaptats a les diferents franges d’edat i també el joc de cartes de les Famílies de Barcelona, un joc de cartes que, amb motiu de l’Any de la Família, reflexiona al voltant dels valors associats a la família. Això no obstant, la ubiqüitat de la tecnologia fa que “la majoria de nens demanin l’accés a internet per jugar amb dispositius mòbils”, reconeix Anna Matamala, del restaurant Moka. 

En qualsevol cas, l’aspecte que diferencia clarament els restaurants Family Fans, on coincideixen pares i fills, és tenir un personal amable, i atent, disposat a resoldre amb un somriure tots els incidents que es puguin produir. En molts casos, la satisfacció dels nens determina que la família torni al restaurant. “El fill i el nét són els millors prescriptors d’un restaurant”, explica Artemi Nolla, fundador d’AN Grup, amb més de vint restaurants a la ciutat de Barcelona. Satisfer els nens no és qüestió de grans inversions: “fer content un nen costa ben poc, i si fas content el nen, fas contenta la família”, explica Mireia Torralba, de l’emblemàtic restaurant Amaya, pioner a oferir mitges racions per als infants.

 

Barcelona, ciutat Family Fans

A Barcelona, l’any 2011 hi havia 87.259 famílies monoparentals, una xifra que contrasta amb les 16.803 famílies reconstruïdes, les 13.047 famílies nombroses i les 5.906 famílies homoparentals. Molts sociòlegs destaquen el dinamisme de la institució familiar i la seva capacitat per adaptar-se als incessants canvis socials. El progressiu endarreriment de la maternitat ha situat als 31,6 anys l’edat mitjana de la maternitat a Catalunya l’any 2013.

Segons l’INE, l’any 2013 les famílies dedicaven un 8,3% del pressupost familiar al consum a bars, restaurants i hotels. Family Fans es concep com un projecte de dinamització sectorial que pretén revitalitzar aquest consum en família a través de l’enfortiment de l’hàbit de sortir a dinar plegades. Els psicòlegs, a més, n’assenyalen els beneficis emocionals: compartir els àpats a la taula és una activitat en família molt idònia per estrènyer els vincles familiars i facilitar el diàleg entre pares i fills.

El suport de la regidoria de Comerç, Consum i Mercats s’emmarca en el pla de suport i impuls al comerç de Barcelona. Una de les seves línies estratègiques, en l’àmbit de la promoció del comerç i els serveis de la ciutat, es refereix a la importància de treballar sectors específics del comerç (el món de la moda, el sector cultural, etc.) a partir de la segmentació de públics, amb accions dissenyades a mida.

La iniciativa, a més, compta amb la col·laboració de la regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, que ha sumat Family Fans al conjunt d’activitats que han posat fi a l’Any de la Família. En aquest sentit, el projecte del Gremi de Restauració aposta per un model de família dinàmica, oberta al barri, implicada als processos participatius de la ciutat i amb ganes de gaudir de l’amplíssima oferta de lleure i cultura que ofereix Barcelona. 

 

El nou Mercat Princesa

El Mercat Princesa, l’escenari escollit per presentar Family Fans, és gestionat per AN Grup des de l’any 2014. L’inici de la campanya del Gremi coincideix amb la finalització d’un procés de restyling que, sota la direcció de Lázaro Rosa-Violán, ha renovat alguns dels espais del Mercat. Rosa-Violán col·labora habitualment amb AN Grup i és responsable de l’interiorisme d’altres restaurants Family Fans del grup (Mussol Diagonal, La Botiga, Qu Qu, Piscolabis, etc.) i d’altres locals de la ciutat com, per exemple, Meatpacking Bistro.

 

El Gremi de Restauració i Coca-Cola

Dissenyada i liderada pel Gremi de Restauració, Family Fans és una iniciativa que compta amb la implicació activa de Coca-Cola a través de Coca-Cola Iberian Partners (CCIP). CCIP fabrica i comercialitza 24 marques de begudes i 69 productes de The Coca-Cola Company (entre els quals hi ha, entre d’altres, Coca-Cola, Fanta, Aquarius i Nestea) a l’Estat espanyol, Portugal i Andorra, i és producte de la fusió dels diversos embotelladors que existien per aquests territoris, la qual es va produir el febrer de 2013.

Aquest projecte forma part d’un gran acord de col·laboració entre el Gremi de Restauració i Coca-Cola per contribuir a millorar l’atractiu dels locals de restauració i la seva competitivitat.

 

http://familyfans.cat/

 

Mapa d'Establiments Family Fans

FORMACIÓ

Si tens propostes, envia’ns-les a:

http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.makro_256gk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_sanmiguelgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_solandecabrasgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banco-sabadellgk-is-1.GIFlink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.cr.logo_crgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banner_familyfansgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Logo_Mercadona2xgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banner-gremi-comensalegk-is-1.giflink
«
»

DESCOMPTES

PARKING amb 40% de descompte per agremiats

GARAJE INTERNACIONAL
C/ CALABRIA Nº 105-109

Si vens al Gremi en cotxe/moto, et convalidem el tiquet a la sortida!

Facebook