19-12-2019 Augment taxa de terrasses: El Gremi considerem que la rebaixa del 20% que s’ha aconseguit no és suficient i portarem les Ordenances fiscals als tribunals

A+ A A-

Twitter

19-12-2019 Augment taxa de terrasses: El Gremi considerem que la rebaixa del 20% que s’ha aconseguit no és suficient i portarem les Ordenances fiscals als tribunals

19/12/19 Demà divendres l’Ajuntament de Barcelona aprovarà definitivament l’increment de la taxa de terrasses. Gràcies a la pressió exercida pel Gremi i a la negociació política que s’ha produït entre el govern i Esquerra Republicana (ERC), s’ha aconseguit reduir en un 20% l’augment que s’havia proposat inicialment. Això no obstant, el Gremi considera que l’increment que se’n deriva continua sent desorbitat i, per això, portarà les Ordenances fiscals als tribunals.

El govern municipal que lideren Ada Colau (Barcelona en Comú) i Jaume Collboni (PSC) suma 18 regidors/es (18 vots, per tant) en un plenari de 41; la majoria absoluta se situa en 21 regidors/es. Les Ordenances fiscals s’aprovaran demà divendres amb el vot positiu d’Esquerra Republicana; els seus 10 regidors/es i els del govern sumen 28 vots, és a dir, molt per sobre de la majoria absoluta. Junts per Catalunya (5 regidors/es) ha anunciat que s’abstindrà, mentre que Ciutadans, el PP i la formació de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi, hi votaran en contra (aquests tres partits sumen 8 regidors/es).

El pacte entre comuns, socialistes i republicans per aprovar les Ordenances fiscals de Barcelona arriba poques hores després que comuns i republicans hagin consensuat una reforma fiscal que aplana el camí dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya; al mateix temps, a Madrid segueix la negociació entre l’equip de Pedro Sánchez (PSOE) i ERC perquè els republicans facin possible la investidura de Sánchez i, per tant, el govern de coalició de socialistes i comuns (Podemos). El Gremi ja va alertar de les conseqüències que podia tenir per a la restauració un pacte creuat Ajuntament-Generalitat-Gobierno de España.

 

Què hem fet des del Gremi?
Des que el govern va fer pública la seva intenció d’incrementar la taxa de terrasses, el Gremi ens hem reunit amb tots els grups de l’oposició per demanar-los que hi votessin en contra. També hem dedicat molts esforços a explicar als mitjans de comunicació les terribles conseqüències que tindrà l’augment de la pressió fiscal sobre la restauració. Més avall podeu consultar una selecció de 10 notícies que s’han publicat sobre la qüestió. L’acte de comunicació més important va tenir lloc el passat 3 de desembre: més de 400 restauradors vau omplir el Club Capitol, a la Rambla, i vau treure targeta vermella al govern. A l’acte també van assistir els partits de l’oposició: ERC, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi.   

A més, el Gremi hem sol·licitat i hem obtingut el suport de les principals associacions empresarials del país: PIMEC, PIMEComerç, la Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona Oberta, Barcelona Comerç, Comertia, Consell de Gremis, etc. Totes elles s’han manifestat públicament en contra de l’increment de la taxa i han demanat al govern una rectificació immediata.

Com a conseqüència de la pressió exercida pel Gremi, s’ha aconseguit minorar en un 20% els imports que el govern havia proposat inicialment. Ara bé, el que s’aprovarà demà continua implicant que es dobla, es triplica o es quadruplica el que es venia pagant fins ara. És evident que parlem d’una dificultat afegida i que se suma a una llarga llista de situacions o fenòmens que han vingut perjudicant la restauració als últims temps: la turismefòbia, els atemptats de la Rambla, les polítiques anti-terrasses del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, el consum que no s’acaba de recuperar després de la crisi econòmica, la inseguretat, etc. En aquests moments, el sector és incapaç d’assumir l’increment de la taxa i no tindrà més opció que repercutir-lo en el preu de les consumicions que es facin a la terrassa.

 

Què farem a partir d'ara?
Els diversos juristes consultats pel Gremi coincideixen que hi ha dubtes seriosos sobre la legalitat de la decisió que adoptarà demà el plenari municipal. Per això, el Gremi portarem les Ordenances fiscals als tribunals i demanarem a la justícia que les anul·li. En qualsevol cas, no ens donem per vençuts i seguirem treballant perquè els partits polítics entenguin la necessitat de revisar l’increment i de retrocedir-lo.     

Com calcular l’import de la taxa per a 2020

L’increment es combina amb una nova zonificació de la ciutat que, en matèria de terrasses, substitueix les categories fiscals que havien estat vigents fins ara. Per poder calcular correctament l’import de la taxa, és fonamental identificar la zona, de la 0 a la 5, en què es troba el vostre establiment.       

Consulteu aquí el plànol amb la nova zonificació.  

Un cop identificada la zona, podeu calcular la taxa multiplicant l’import de la zona que correspongui –veieu la taula següent– pel nombre de taules autoritzades. Fixeu-vos que la suma de les taules (a raó de 2,25 m2 per taula) ha de coincidir amb la superfície de la terrassa.     

Si sou agremiats, des del Gremi podem ajudar-vos a calcular la nova taxa per al 2020. Podeu trucar al 933 018 891 o enviar un e-mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Per realitzar l’estimació, necessitarem saber:                    

  1. l’adreça exacta de l’establiment
  2. el nombre de taules autoritzades (diferenciant si són mòduls bàsics [és a dir, amb 4 cadires] o reduïts [2 cadires]; aquesta informació consta a la cèdula de la terrassa que s’ha de col·locar en un lloc visible)
  3. el nombre de metres quadrats (trobareu aquesta dada a la llicència o al rebut de la taxa d’enguany o d’anys anteriors).

FORMACIÓ

Si tens propostes, envia’ns-les a:

http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.makro_256gk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_sanmiguelgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_solandecabrasgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banco-sabadellgk-is-1.GIFlink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.cr.logo_crgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banner_familyfansgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Logo_Mercadona2xgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banner-gremi-comensalegk-is-1.giflink
«
»

DESCOMPTES

PARKING amb 40% de descompte per agremiats

GARAJE INTERNACIONAL
C/ CALABRIA Nº 105-109

Si vens al Gremi en cotxe/moto, et convalidem el tiquet a la sortida!

Facebook