Twitter

A+ A A-

Twitter

13-3-2020 Guia de bones pràctiques per als establiments i treballadors del sector turístic enfront el coronavirus

 

El govern espanyol ha publicat una guia de bones pràctiques perquè les empreses o centres de treball del sector turístic preparin les seves actuacions enfront de la situació produïda pel coronavirus COVID-19. L'objectiu de la guia és assegurar l'activitat de les empreses i protegir la salut del seu personal i dels seus clients. 

Accedeix a la guia fent clic aquí

Darrera actualització el Divendres, 13 Març 2020 11:06

Vist: 1232

11-3-2020 El Gremi demana a les administracions mesures d’extrema excepcionalitat per fer front a la crisi del coronavirus

El Gremi hem instat les administracions públiques a donar una resposta coordinada i coherent davant la paràlisi econòmica que estem patint a causa de la crisi del coronavirus. Els restauradors es poden veure obligats a tancar per decisió dràstica o per caiguda del consum i, per tant, es poden veure incapaços de pagar el lloguer, impostos, salaris, etc. Si aquestes obligacions econòmiques no se suspenen o s’alleugereixen, s’estarà portant el teixit empresarial al col·lapse.

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Seguint l’exemple d’altres administracions, cal revisar l’estratègia econòmica de la corporació i, en especial, la previsió d’ingressos. Pel que fa a la restauració, es proposa aprovar una carència en el pagament de la taxa de terrasses i, abans que finalitzi l’any, revisar a la baixa els nous imports aprovats en el darrer plenari de 2019

GENERALITAT DE CATALUNYA

Es proposa deixar en suspens la tramitació dels nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya i, en qualsevol cas, revisar l’increment i la creació de nous tributs que s’havia previst. És il·lògic que, en un context d’emergència econòmica, la Generalitat es disposi a elevar encara més la fiscalitat que han de suportar les empreses.

GOVERN D'ESPANYA

Una de les mesures de caràcter immediat que el Gremi proposa prendre a l’executiu espanyol és permetre que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) puguin ser adoptats de manera excepcional i immediata, implicant la suspensió temporal dels contractes de treball i evitant recórrer a acomiadaments. També proposem mesures per a empreses de restauració que hagin hagut de tancar al públic (per decisió de l’autoritat competent o per caiguda del consum) o que pateixin una reducció dràstica d’ingressos, és a dir, menys del 50%. Aquestes mesures són: la condonació de determinats impostos o el seu ajornament sense interessos ni recàrrecs; la moratòria en el pagament de préstecs, que les entitats bancàries haurien d’acceptar obligatòriament; o carències forçoses per permetre que les empreses del sector puguin deixar de pagar el lloguer del local mentre duri el tancament.

Accedeix al recull de premsa aquí.

 

Darrera actualització el Dijous, 12 Març 2020 12:54

Vist: 936

26-2-2020 Aposta per protegir, conservar i promocionar els comerços emblemàtics

El Grup de Treball d’Establiments Emblemàtics, format per representants de la Regidoria de Comerç, de tots els grups municipals del consistori i de l’Associació d’Establiments Emblemàtics, s’ha reactivat per desenvolupar mesures a favor dels comerços emblemàtics en tres línies clau: la protecció, la preservació i la promoció.

L’objectiu és desenvolupar mesures a favor dels comerços emblemàtics en aquestes tres línies:

Protecció

Es revisarà el Catàleg de comerços emblemàtics i es treballarà per modificar les normatives aplicables, sobretot la Llei de patrimoni cultural, per incorporar-hi formes concretes d’activitat comercial, ampliant o revisant la catalogació dels establiments.

Conservació

Per mantenir els establiments catalogats es preveu editar una guia de bones pràctiques per a la conservació de la imatge exterior dels locals comercials, i es treballa en la creació d’ajuts per preservar aquests establiments.

Promoció

Es vol crear un programa per ampliar la difusió d’aquests establiments, dissenyar microrutes i rutes turístiques, fomentar la participació dels comerços emblemàtics en les activitats i manifestacions culturals de Barcelona i reforçar, potenciar i actualitzar el web del Fons d’imatges del comerç de Catalunya.

Darrera actualització el Dimecres, 04 Març 2020 16:03

Vist: 392

6-3-2020 Recomanacions sobre la prevenció de la transmissió del coronavirus en els restaurants

Seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat i l'Organització Mundial de la Salut, Hostaleria d’Espanya ha fet un seguit de recomanacions destinades a informar sobre la prevenció de la transmissió del coronavirus COVID-19 en les actuacions en els centres de treball del sector de la restauració que compartim tot seguit: 

 

 

Darrera actualització el Divendres, 06 Març 2020 10:00

Vist: 1001

21-2-2020 Què fer amb les cancel·lacions de reserves per la suspensió del Mobile?

Al Gremi som conscients de la preocupació dels agremiats per les quantioses cancel·lacions de reserves a causa de la suspensió del Mobile World Congress, amb les conseqüents pèrdues econòmiques.

En determinats supòsits, al Gremi considerem que és defensable no haver de fer la devolució de les quantitats lliurades pels clients en concepte de reserves.

Contacta amb el departament jurídic del Gremi perquè analitzem les circumstàncies concretes del teu cas i puguis obtenir assessorament personalitzat.

Escriu-nos un e-mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o truca al 93.552.29.60

Darrera actualització el Dimecres, 04 Març 2020 16:03

Vist: 425

FORMACIÓ

Si tens propostes, envia’ns-les a:

http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.makro_256gk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_sanmiguelgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.logo_solandecabrasgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banco-sabadellgk-is-1.GIFlink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.cr.logo_crgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.banner_familyfansgk-is-1.jpglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Logo_Mercadona2xgk-is-1.pnglink
http://www.gremirestauracio.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banner-gremi-comensalegk-is-1.giflink
«
»

DESCOMPTES

PARKING amb 40% de descompte per agremiats

GARAJE INTERNACIONAL
C/ CALABRIA Nº 105-109

Si vens al Gremi en cotxe/moto, et convalidem el tiquet a la sortida!

Facebook