Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

El Gremi i els partits polítics segellen el pacte de les terrasses

La nova normativa comporta canvis molt positius per als restauradors i introdueix criteris tècnics altament flexibles.
El Gremi i els partits polítics segellen el pacte de les terrasses
El Gremi i els partits polítics segellen el pacte de les terrasses
El Gremi i els partits polítics segellen el pacte de les terrasses
El Gremi i els partits polítics segellen el pacte de les terrasses

    El juny de 2018, després de tres anys de feina per part del Gremi, es modifica l’Ordenança de terrasses a través d’un acord políticament molt ampli i positiu per al sector que corregeix els punts conflictius i consagra mecanismes que, aplicats correctament, donen peu a recuperar moltes de les taules eliminades durant els anys anteriors.

    L’enorme rigidesa del text original se substitueix per un enfocament altament flexible, coherent amb la diversitat urbanística dels diferents barris de la ciutat. També es flexibilitzen altres aspectes, com ara l’obligació que la terrassa s’ubiqui davant del local sense superar els límits de la façana. D’altra banda, desapareixen completament les ordenacions singulars, ja que, tot i haver-se concebut amb bones intencions, només havien servit per retallar terrasses i per crear enfrontament entre els restauradors afectats i els districtes.

    La preocupació per la qualitat estètica dels vetlladors es normativitza a través d’una nova figura, la zona d’excel·lència. Gràcies a aquest innovador mecanisme, els restauradors d’un determinat espai i el consistori poden consensuar la millora visual dels vetlladors, i fer-ho a través d’un pacte i no d’una imposició. Una altra novetat d’aquest text és l’exigència que els clients de les terrasses siguin atesos directament a la terrassa pel personal de l’establiment (per tant, s’exclou l’autoservei). Durant la negociació política, també es discuteix sobre l’horari de funcionament, i finalment s’acorda mantenir el mateix horari únic per a totes les terrasses que ja preveia l’Ordenança del 2014.

    Aquesta revisió integral suposa un avenç normatiu sense precedents que no s’hauria produït sense la tasca desenvolupada pel Gremi a través de diferents iniciatives: l’apadrinament de terrasses per part de cares conegudes, l’aliança amb el món del disseny, la recollida de signatures, etc. L’entesa amb el govern municipal i amb la majoria dels grups de l’oposició permet que el plenari doni llum verda al nou text amb una amplíssima majoria política, un fet poc habitual atesa la diversitat de sensibilitats polítiques que conformen el màxim òrgan municipal de decisió.